POSITIONERINGS-
MATERIAAL

Eswell

• Positioneringskussens
• Visco-elastisch schuim
• Drukverlagend
• Waterdicht, ademend
• Ruim assortiment
• Custom made

Buik-
ligging

Buik-
ligging

Rug-
ligging

Rug-
ligging

Zij-ligging

Zij-ligging

Al onze ESWELL-positioneringskussens zijn ontworpen om een ​​optimale positionering van de patiënt te garanderen en tegelijkertijd het risico op het ontwikkelen van decubitus te verminderen. Dit wordt gegarandeerd door tot zeven verschillende soorten visco-elastische- en HR-schuimen te combineren. Sommige ESWELL-positioneringskussens zijn ontworpen met maximaal drie verschillende soorten schuim.

Visco-elastisch schuim is een hightech materiaal dat oorspronkelijk is ontwikkeld door NASA. Het absorbeert lichaamswarmte en vormt zich langzaam naar het lichaam, waardoor het lichaam tijdens de operatie een betere ondersteuning krijgt. De drukverdelende eigenschappen van het schuim zorgen voor een uniek patiëntcomfort en tegelijkertijd voor een correcte anatomische positie voor de chirurg.

De hoes is een waterdicht en ademend Decu-Tex© materiaal, dat voornamelijk uit polyurethaan bestaat. Voor optimale hygiëne zijn alle hoezen volledig gelast en voorzien van een waterafstotende ritssluiting, waardoor deze afneembaar en wasbaar is (tot 95° C). De ritssluiting wordt beschermd door de hoes om irritatie van de huid te verminderen en om te voorkomen dat vloeistoffen het schuim binnendringen.

De ESWELL-positioneringskussens zijn vervaardigd in verschillende kleuren. Sommige ziekenhuizen gebruiken kleuren om verschillende posities te categoriseren. Andere ziekenhuizen gebruiken kleuren om aan te geven tot welke afdeling ze behoren.

Alternatieven

Positioneringsmateriaal
fabr. OPT SurgiSystems